KINESKI ZMAJ PONOVO KRSTARI PACIFIKOM: Amerika šalje najmodernije PVO sisteme, a Peking špijunsko/jurišnog drona (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 21:13

KINESKA kopnena vojska i ratna mornarica počeli su sve intenzivnije da koriste stratešku bespilotnu letelicu Soaring Dragon WZ-7 za izviđačke zadatke.

КИНЕСКИ ЗМАЈ ПОНОВО КРСТАРИ ПАЦИФИКОМ: Америка шаље најмодерније ПВО системе, а Пекинг шпијунско/јуришног дрона (ВИДЕО)

Foto Youtube CCTV+

Ova bespilotna letelica poslednji put uočena je u letu blizu obale Filipina.

Strateška bespilotna letelica Soaring Dragon WZ-7 prvi put javnosti je prikazana 2021 navazduhoplovnoj manifestaciji Airshow China 2021. U pitanju je kineski bespilotna letelica čije komponetne su izraeđne u Kini.

Ova bespilotna letelica ima dijamantski oblik. Horizontalni stabilizatori su spojeni sa krilima. Kako se navodi ova bespilotna letelica ima polustelt karakteristike.

Soaring Dragon WZ-7 često porede i sa američkom bespilotnom letelicom RQ-4 Global Hawk. Soaring Dragon WZ-7 opremljena je sa SAR Synthetic Aperteur Radar i ima sposbnost mapiranja terena.

Osim za izviđačke može da se koristi i za borbenu upotrebu, a ciljeve na zemlji može da gađa raketom A2G.

Foto Youtube The Military Curiosity

TAKTIČKO TEHNIČKE KARAKTERISTIKE WZ-7

Ova bespilotna letelica dužine je 14 m, visina 3,9 m. Raspon krila je 22, 8m. Letelica je težine 7.500 kg i ima maksimalni radijus leta 4.500 km. Brzina krstarenja je 750 km/h, a maksimalna visina leta je 18.000 metara.

Osim u blizini Filipina ova bespilotna letelica letela je bila u bilzini Japana zbog čega je ta država morala da podigne lovce F-15J, takođe uočena je bazirana na 150 km od granice Kine i Indije na Tibetu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)