KROKODILI POBEGLI IZ PRIRODNIH STANIŠTA: Poplave izazvale opštu pometnju, stručnjaci upozoravaju - Mogu biti bilo gde

Novosti online

20. 04. 2024. u 12:35

IRANSKE vlasti upozoravaju da su krokodili pobegli iz svojih prirodnih staništa nakon što su nezapamćene poplave pogodile jugoistok zemlje!

КРОКОДИЛИ ПОБЕГЛИ ИЗ ПРИРОДНИХ СТАНИШТА: Поплаве изазвале општу пометњу, стручњаци упозоравају - Могу бити било где

Foto Pixabay

Tri radnika na izgradnji puteva su prema navodima iranske državne agencije IRNA poginula u poplavama do kojih je došlo nakon što je rekordna oluja pogodila Bliski istok. Obilni pljuskovi i poplave koje su usledile pogodile su iranske provincije Bender Abas, Kerman i Sistan i Beludžistan.

- Reke su se izlile dok su brane dostigle kapacitet što je dovelo do velike materijalne štete - navodi agencija.

Video snimci koje su emitovali državni mediji IRNA i Tasnim pokazuju velike poplave i ljude koji koriste čamce za spasavanje drugih, piše CNN.

Odeljenje za životnu sredinu u Sistanu i Beludžistanu izdalo je upozorenje naglašavajući zabrinutost zbog toga što su krokodili proterani iz svojih prirodnih staništa. Stanovnicima je rečeno da izbegavaju nepotrebna putovanja u blizini obala reke Bahu Kalat odnosno močvara i drugih staništa divljih životinja dok se poplavne vode u potpunosti ne povuku i uslovi se ne stabilizuju.

Jugoistočna iranska pokrajina Sistan i Beludžistan inače je dom indijskih krokodila, a prema procenama stručnjaka populacija broji oko 500 jedinki.

Iranski Crveni polumesec je u međuvremenu spasio 43 putnika iz dva autobusa koja su bila zarobljena u poplavama na putu na jugoistoku.

Oluja, koja je pogodila zemlje u regionu, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Oman, zadesila je Iran kasno u utorak i sredu.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)