NEĆE IZBEĆI PRAVEDNU ODMAZDU: Putin - Svi umešani u teroristički napad u „Krokusu“ moraju biti kažnjeni

Novosti online

24. 04. 2024. u 09:06

SVI nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u video-poruci učesnicima 12. međunarodnog sastanka visokih predstavnika za pitanja bezbednosti u Sankt Peterburgu.

НЕЋЕ ИЗБЕЋИ ПРАВЕДНУ ОДМАЗДУ: Путин - Сви умешани у терористички напад у „Крокусу“ морају бити кажњени

Foto: Profimedia

- Specijalne službe i bezbednosni organi nastavljaju da otkrivaju i proučavaju sve detalje ovog podlog zločina. Identifikuju nalogodavce, sponzore i organizatore. Niko od njih ne sme da izbegne pravednu odmazdu, istakao je šef države, govoreći o tome šta se dogodilo u „Krokusu“.

On je primetio da metode terorista postaju sve sofisticiranije i varvarskije.

- Metode kriminalaca postaju sve sofisticiranije i varvarskije. To je još jednom pokazao krvavi teroristički napad koji se dogodio 22. marta u Podmoskovlju, naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, Moskva je spremna da sarađuje na jačanju globalne bezbednosti sa svima zainteresovanima i formiranju multipolarnog svetskog poretka koji odgovara interesima većine zemalja.

Ruski predsednik je naglasio da terorizam ostaje jedna od najozbiljnijih pretnji XXI veka, a ciljevi terorističkih napada, iza kojih ne stoje samo ekstremističke grupe, već i obaveštajne službe nekih zemalja, jeste podrivanje ustavnih osnova i destabilizacija suverenih država, podsticanje međunacionalne i međuverske mržnje.

 

BONUS VIDEO: 1.000 KM PEŠKE: Verujete li šta se desilo patikama Nikole Rokvića posle 2 dana hodočašća

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)