ZELENSKI PORUČIO: Ukrajina će raditi sa bilo kojim predsednikom SAD

P. Ž.

25. 04. 2024. u 21:54

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države ostaju strateški partner i da će Ukrajina raditi sa svakim predsednikom koga izabere američki narod.

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО: Украјина ће радити са било којим председником САД

Foto: Tanjug/AP

-Nadam se da Tramp neće biti protiv Ukrajine. Naravno, pogledi na neke detalje mogu se razlikovati, ali ako se deli opšti stav i zajedničke vrednosti, možemo da sarađujemo, rekao je Zelenski u intervjuu za Foks njuz, odgovarajući na pitanje o daljoj saradnji u slučaju da Donald Tramp bude izabran za sledećeg predsednika SAD.

On je napomenuo da je izbor novog predsednika SAD odluka Amerikanaca.

-Naravno, u svakom slučaju treba shvatiti da je to odluka Amerikanaca. I radićemo sa bilo kojim predsednikom koga oni izaberu. I, naravno, radićemo sa SAD u svakom slučaju, jer su to naš strateški partner i lider u celom svetu, rekao je predsednik Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Ukrajini su potrebne nove tehnologije, „pravi obim PVO i realan broj aviona“.

-Videli smo pravi efekat kada su se svi saveznici ujedinili i branili narod Izraela posle velikog masovnog raketnog napada Irana. I zato, mislim, ako želimo da budemo pravi saveznici – Ukrajina i zapadne zemlje – isto treba da uradimo na našoj teritoriji: zaštitite nas, dajte nam ovaj vazdušni štit, zaštitite naš narod, poručio je Zelenski i dodao da nije pitanje "zašto", već "kada".

On je takođe naglasio da je za stvarnu geopolotičku bezbednost u Evropi, ne samo u Evropskoj uniji, neophodno potisnuti ruske trupe nazad na njenu teritoriju.

-Neophodno je shvatiti da ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti, upozorio je predsednik Ukrajine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona