POTREBNO JE DA NAĐEMO NAJBOLJA REŠENJA: Putin objasnio šta je najvažnije za blagostanje

Novosti online

26. 04. 2024. u 14:19

PARLAMENTARNI društveno-politički sistem Rusije mora biti ojačan na osnovu stečenog iskustva, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Saveta zakonodavstva Ruske Federacije u Sankt Peterburgu.

ПОТРЕБНО ЈЕ ДА НАЂЕМО НАЈБОЉА РЕШЕЊА: Путин објаснио шта је најважније за благостање

Foto: Tanjug/AP Photo

Neophodno je da se ostvare uslovi za stvaranje poštene konkurencije uz poštovanje nacionalnog interesa i bezbednosti države, rekao je Putin.

Potrebno je da nađemo najbolja rešenja za najvažnija pitanja ruskog društva, naglasio je ruski predsednik.

- Podrška našim herojima, porodicama veterana i učesnika SVO su od najvećeg interesa i u tom smislu smo usvojili nove mere, ukazao je Putin i poručio da se olakšice i privilegije nadograđuju u skladu sa svakodnevnom, praktičnom situacijom.

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je Putin u nadi da će parlamentarci da opravdaju poverenje građana i da će pokazati odgovornost i spremnost za zajednički rad.

Blagostanje ruske porodice i jačanje suvereniteta je zadatak broj jedan, naglasio je Putin.

Sastanci saveta se održavaju svake godine u Sankt Peterburgu i vremenski se poklapaju sa Danom ruskog parlamentarizma, koji se obeležava 27. aprila.

Savet zakonodavstva je savetodavno telo Saveta Federacije, osnovano 2002. godine. Njegovi glavni zadaci su da obezbedi interakciju između zakonodavnih organa konstitutivnih entiteta i veća Savezne skupštine i da odredi glavne pravce razvoja saveznog i regionalnog zakonodavstva.

BONUS VIDEO: TESTIRANjE NA DEONICI BRZE PRUGE NOVI SAD - VRBAS: Postignuta brzina od 202 kilometara na sat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)