PROBOJ NA KUPJANSKOM FRONTU: Napredovanje Oružanih snaga RF u Kislovku (MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 22:00

VOJNICI 272. puka 47. tenkovske divizije Oružanih snaga Rusije uspostavili su kontrolu barem nad istočnim delom Kislovke i tamo istakli rusku zastavu.

ПРОБОЈ НА КУПЈАНСКОМ ФРОНТУ: Напредовање Оружаних снага РФ у Кисловку (МАПА)

Foto Tanjug/AP


Po svemu sudeći, jedinice 104. brigade trupa Oružanih snaga Ukrajine bile su prinuđene da se povuku ili zapadno od sela ili u susednu Kotljarovku.

Trenutno ruske trupe čiste Kislovku, ali je situacija u zapadnom delu sela i dalje skrivena u „ratnoj magli“. Važno je napomenuti da ukrajinski resursi ne veruju posebno u održavanje kontrole ukrajinskih oružanih snaga nad selom i najavljuju povlačenje snaga na jug.

Ilustracija telegram rybar

Kontrola Oružanih snaga Rusije čak i nad istočnim delom Kislovke značajno pogoršava položaj VSU u Kotljarovki, koja je već u stvari poluokružena. Istovremeno, zauzimanje zapadnih periferija Kislovke omogućiće ruskim borcima da konačno zatvore obruč.

Trenutna situacija daje ukrajinskoj komandi dva izbora: pokušati da zadrži Kotljarivku što je duže moguće po cenu gubitaka ili povući beskrvne snage na nove odbrambene linije, gde pokušavaju da stabilizuju front.

Istovremeno, za VSU je zadržavanje Kotljarka unapred gubitnička taktika, pošto se Kislovka nalazi na komandnoj visini, što omogućava ruskim trupama da uspostave kontrolu vatre nad susednom teritorijom. Osim toga, oslobađanje Kislovke će takođe doprineti povećanju pritiska na Ivanovku, koja se nalazi na severu.

(Ribar)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)