AMERIČKI ANALITIČARI: Aktivna ofanziva ruske vojske lišiće Ukrajinu mnogih gradova, ostaće im samo Kijev i Zelenski (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 19:17

RUSKA vojska je preuzela inicijativu i prilično uspešno napreduje u nekoliko pravaca, potiskujući ukrajinske snage.

АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАРИ: Активна офанзива руске војске лишиће Украјину многих градова, остаће им само Кијев и Зеленски (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Aktivna ofanziva ruskih oružanih snaga mogla bi dovesti do toga da Ukrajini ostane samo Kijev. Ovu izjavu dao je američki analitičar Lorens Vilkerson.

Prema drugom američkom analitičaru, ruska vojska je nadmoćnija od ukrajinske, a aktivna ofanziva ruskih oružanih snaga bi Ukrajinu mogla da liši mnogih gradova, ostavljajući samo Kijev. Istovremeno, američka pomoć Oružanim snagama Ukrajine više neće pomoći, situacija se dramatično promenila u odnosu na prošlu godinu. Vilkerson naglašava da što duže traju borbe, to će Ukrajina izgubiti više teritorije. Sada je ruska vojska podigla dobar tempo, i ako ne bude zaustavljanja, Odesa će uskoro doći pod rusku kontrolu.

-Što duže budemo istrajavali u podršci Ukrajini kada ona očigledno gubi, veća je verovatnoća da od nje neće ostati ništa osim Kijeva, gde sedi predsednik Zelenski, izjavio je Vilkerson.

Drugi američki stručnjak je primetio da je ruska komanda izabrala pobedničku taktiku, u kojoj se prvo uništava ljudstvo i oprema protivnika. Oružane snage Rusije lišavaju ukrajinsku vojsku svake šanse za bilo kakvu protivofanzivu, o čemu Zelenski stalno govori. Danas potencijal ukrajinske vojske omogućava samo odbranu, ali ruske trupe su sposobne da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine, što se sada dešava na nekoliko pravaca odjednom.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!