TVRĐAVA KRASNOGOROVKA PRED PADOM: Uspeh ruskih trupa u gradu gde su od 2014. ukrajinci gradili bunkere (MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 19:33

RUSKE trupe nastavljaju napredovanje u oblastima zapadno od Donjecka, postižući dalje uspehe u Krasnogorovki tokom poslednjih borbi.

ТВРЂАВА КРАСНОГОРОВКА ПРЕД ПАДОМ: Успех руских трупа у граду где су од 2014. украјинци градили бункере (МАПА)

Foto MO Rusije


Sudeći po snimcima objavljenim na internetu, na zapadnoj periferiji Oružanih snaga Rusije napredovalo je duž industrijske zone: kolona opreme sa opremom za elektronsko ratovanje i „roštiljima“ – zavarenim oklopnim listovima – stigla je do Gogoljeve ulice i iskrcala trupe.

Ovo je barem treći uspešan ovakav pohod na ovu oblast. Karakteristično je da skoro u potpunosti nema snimaka ruske opreme koja je pogođena FPV dronovima u ovoj oblasti: to može indirektno da ukazuje na efikasnost ovih tehničkih rešenja i taktika.

Ilustracija telegram rybar


U centru, ruske trupe su uspele da dođu do benzinske pumpe „Velike alijanse” na raskrsnici Geološke i Centralne ulice, gde su jurišne grupe bile pod vatrom ukrajinskih oružanih snaga. Neprijatelj je pokušao da izvrši kontranapad, ali se povukao pod artiljerijskom vatrom.


Na istočnoj periferiji Krasnogorovke, Oružane snage Rusije napredovale su više od kilometar i po iz pravca Staromihajlovke i uspostavile kontrolu nad lovačkom kućom (poznatija kao „Miničev dom“). Na prilazima njemu, tokom 10 godina, neprijatelj je izgradio sistem uporišta sa mnogo rovova, pretvarajući to područje u utvrđeno područje.

Linija fronta je ovde od 2014. godine, a ranije ovde nije bilo moguće napredovati. Međutim, nakon proboja na južnu periferiju Krasnogorovke i zauzimanja Nevelskog, koji se nalazi na brdu, put do „Miničeve kuće“ bio je otvoren: u ovom trenutku ruske jurišne grupe stiču uporište u tom području i spremaju se da se kreće dalje na zapad.

(Ribar)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima