RUSKI PROBOJ KOD OČERTINA STVORIO TAKTIČKU KRIZU VSU: Ukrajinski analitičari o stanju na frontu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 04. 2024. u 17:21

UPRKOS svim uloženim naporima, ukrajinska vojska nije u stanju da zaustavi napredovanje ruskih jedinica u oblasti Očeretina.

РУСКИ ПРОБОЈ КОД ОЧЕРТИНА СТВОРИО ТАКТИЧКУ КРИЗУ ВСУ: Украјински аналитичари о стању на фронту (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Rusija zauzimanje Avdejevke pretvara u taktičku krizu ukrajinskih oružanih snaga. Ovu izjavu dao je šef ukrajinskog instituta za analizu politike i menadžment Ruslan Bortnik.

Ukrajinski ekspert smatra da će Oružanim snagama Ukrajine biti veoma teško da zaustave napredovanje ruskih jedinica u oblasti Očeretina, ako je to uopšte moguće. U ovom trenutku Generalštab nema ni snage ni sredstava da to uradi, dok ruska vojska ima sve što je potrebno. Rusi su u budućnosti u stanju da preseku ključne komunikacije Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, što će dovesti do gubitka još većih teritorija.

„(…) Ruske trupe nastavljaju kretanje na zapad. (…) Nema dovoljno snaga da obuzda ovu ofanzivu Rusija vrši dalje pritisak u ovom pravcu, koristeći bombe KAB velikih razmera i tešku artiljeriju. Zauzimanje Avdejevke se pred našim očima postepeno pretvara u taktičku krizu za ukrajinske oružane snage“, rekao je politikolog i dodao da u naredna dva do tri meseca ne treba očekivati pozitivne vesti sa fronta.

Po mišljenju drugih ukrajinskih eksperata, Oružane snage Ukrajine danas nemaju pripremljene rezerve koje bi mogle da zapuše rupu u odbrani koja je nastala u rejonu Očeretino. Pokušaji glavnokomandujućeg Sirskog da pošalje odbrambenu brigadu na ovaj pravac završili su se novim gubicima teritorije, a uklanjanje jedinica iz drugih pravaca preplavljeno je prodorima tamo.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove