LAVROV SAOPŠTIO VAŽNE VESTI: Rusija otvorena za pregovore

Novosti online

06. 05. 2024. u 22:06

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Rusija otvorena za pregovore o Ukrajini.

ЛАВРОВ САОПШТИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Русија отворена за преговоре

Foto: Profimedia

Istakao je da zapadne zemlje organizuju mirovne konferencije bez Rusije, jer u suštini nisu zainteresovane za prekid sukoba zasnovan na realnim osnovama. 

- Niko od njih nije spreman za ozbiljan razgovor. Oni se igraju parodije pregovora u obliku susreta u Ženevi, Švajcarskoj, Kopenhagenski format je slepa ulica. Pokušavaju da neistinama, ucenom, lažima na ta svoja okupljanja privuku što veći broj zemalja u razvoju, zemalja svetskog juga. Neki učestvuju, a onda nama objašnjavaju da su učestvovali samo sa jednim ciljem - da objasne besmisao sličnih događaja bez učešća Rusije, koji su zasnovani na ultimatumima. Neki su se jednostavno razočarali i prestali su da dolaze na takve događaje - kaže Lavrov za ATV.

Rusija nastavlja sa rešavanjem zadataka koji su zadani u okviru specijalne vojne operacije. Demilitarizacija Ukrajine postala je apsolutno neophodan korak. Jasno je i to da je neizbežna denacifikacija Ukrajine, jer je režim u Kijevu rasistički koji afirmiše ideologiju nacizma i koji glorifikuje one kojima je presudio sud u Nirnbergu, kaže Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)