ZA SIJA SUPA OD KUPUSA, JAGNJEĆA PLEĆKA, PASULJ I BOROVNICE U "PASTIROVOM KONAKU": Kako je francuski predsednik Makron ugostio gosta iz Kine

Francuski predsednik Emanuel Makron je za svog visokog gosta iz Kine predsednika Si Đinpinga organizovao ručak u intimnijoj atmosferi planinskog restorana u mestu Monži na Visokim Pirenejima, u krajoliku u kome je kao mali provodio zimske i letnje raspuste kod svoje bake.

ЗА СИЈА СУПА ОД КУПУСА, ЈАГЊЕЋА ПЛЕЋКА, ПАСУЉ И БОРОВНИЦЕ У ПАСТИРОВОМ КОНАКУ: Како је француски председник Макрон угостио госта из Кине

Foto: EPA

Druženje je za dva predsednika sa suprugama organizovano na visini od 1.800 metara u malom restoranu "Pastirov konak" Makronovog prijatelja Erika Abadija. Francuski predsednik je sam birao jelovnik.

 Na trpezi su se našli oksitanska supa od kupusa s guščjim mesom, jagnjeća plećka, šunka od crne svinje, pasulj iz Tarba, lokalni sir i kolač od borovnice. Posle obilnog ručka bila je predviđena šetnja planinskim masivom, u kome je trenutno temperatura oko nule, uz mogući sneg.

Foto: Printskrin

Makron je tako, odabirom ove lično intimne atomosfere, vratio svojoj visokoj zvanici ukazano gostoprimstvo u Kantonu, u južnoj pokrajini Guangdung, na ceremniji ispijanja čaja u palati guvernera u kojoj je nekada boravio njegov otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!