SLEDE KATASTROFALNE POSLEDICE PO NATO I ZAPADNU EVROPU: Oružje poslato Ukrajini preplavilo crno tržište

Novosti online

07. 05. 2024. u 19:04

ORUŽJE, koje je Zapad poslao Ukrajini, već je preplavilo crno tržište, a to će dovesti do katastrofalnih posledica po Evropu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

СЛЕДЕ КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПО НАТО И ЗАПАДНУ ЕВРОПУ: Оружје послато Украјини преплавило црно тржиште

Foto: Shutterstock

- Niko ne zna gde i koliko tog oružja šalje kijevski režim, jer se ono već pojavljuje u raznim delovima sveta, između ostalog i na teritoriji zapadne Evrope - saopštila je Zaharova za ruske medije.

Kako je istakla, već sada se ekstremisti pod maskom izbeglica kreću po evropskim zemljama sa oružjem koje su isporučile zapadne zemlje.

- Zar London ne shvata da to isto oružje koje je već preplavilo crna tržišta raznih kontinenata, koje su isporučivale SAD, Velika Britanija i druge zapadne zemlje i da ti isti ekstremisti, koji su pod maskom ukrajinskih izbeglica i raseljenih lica preplavili zemlje NATO i zapadne Evrope – zar oni zaista misle da to neće dovesti zapadnu Evropu i NATO u celini do katastrofalnih posledica? Varaju se ako tako misle - poručila je Zaharova.

Prethodno je šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je da da bi se bez zapadne pomoći sukob u Ukrajini završio „za dve nedelje“.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta, te da direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Meštani koriste dizalicu za evakuaciju iz poplavljenog dela Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije