VELIKI CILJ: Putin postavio važan zadatak vladi

Novosti online

07. 05. 2024. u 20:43

RUSKI predsednik Vladimir Putin postavio je danas vladi zadatak da do 2030. godine obezbedi uslove za stopu rasta ruskog BDP-a iznad svetskog proseka, što je navedeno u ukazima kojima su postavljeni dugoročni ciljevi nacionalnog razvoja, preneo je TASS.

ВЕЛИКИ ЦИЉ: Путин поставио важан задатак влади

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

U tim dokumentima, kojima se definiše postizanje nacionalne strategije "Održiva i dinamična ekonomija" do 2030. i 2036. godine, navodi se da treba dostići četvrto mesto u svetu po bruto-domaćem proizvodu.

TASS ističe i to da su među proklamovanim ciljevima održavanje makroekonomske stabilnosti i smanjenje nivoa strukturne nezaposlenosti. Ruski predsednik postavio je i zadatak da do 2030. godine bude povećan obim poljoprivredne proizvodnje za najmanje 25 odsto u odnosu na 2021. godinu.

U dokumentu se pominje povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda za najmanje 1,5 puta do 2030. godine u odnosu na pomenuti period od pre četiri godine. Putin je naložio i povećanje udela turističke industrije u nacionalnom BDP-u na pet odsto do 2030. godine. Ruski lider traži da izvoz turističkih usluga do 2030. godine treba da bude povećan tri puta u odnosu na nivo iz 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom