MAKRONU SE OVE REČI NEĆE DOPASTI: "Bićete zbrisani sa lica zemlje ako pošaljete trupe u Ukrajinu..."

Novosti online

08. 05. 2024. u 08:29

AKO Francuska bude poslala trupe u Ukrajinu, Rusija će ih uništiti i pogoditi francuske ciljeve u Rumuniji, rekao je bivši obaveštajac Vojske SAD Skot Riter tokom intervjua za Jutjub kanal "Džadžing fridom".

МАКРОНУ СЕ ОВЕ РЕЧИ НЕЋЕ ДОПАСТИ: Бићете збрисани са лица земље ако пошаљете трупе у Украјину...

Profimedia

- Vladimir Putin će uništiti sve francuske trupe u Ukrajini, a zatim će verovatno udariti na francuske logističke centre u Rumuniji - rekao je on.

Analitičar je ismejao reči nekih francuskih generala koji su bili uvereni da Rusija neće pogoditi njihove mete jer Francuska ima "dvesta komada nuklearnog oružja".

- Kako god, Rusija ih ima na hiljade, oni će vas izbrisati sa lica zemlje, a to je ono što Francuska mora da razume, više nećete postojati - upozorio je Riter.

Foto: Printscreen/Jutjub

Prema njegovim rečima, vlasti u Parizu treba da "zaćute" i SAD moraju da nateraju Emanuela Makrona da prestane sa eskalacijom.

Prethodno je francuski predsednik u intervjuu za "Ekonomist" izjavio da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija "probije linije fronta" i ukoliko Kijev to zatraži od Pariza, preneo je portal BFMTV.

- Kada bi Rusi probili linije fronta i da postoji ukrajinski zahtev – što danas nije slučaj – bilo bi legitimno da se postavi to pitanje - rekao je Makron.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da izjave predstavnika zapadnih zemalja o njihovoj spremnosti da pošalju trupe u Ukrajinu zahtevaju odgovoran, brz i efikasan odgovor Moskve.

Prema njegovim rečima, nuklearne vežbe koje je najavila Rusija direktno su povezane sa najnovijim pretećim, provokativnim i eskalirajućim tenzijama na kontinentu izjavama pojedinih evropskih predstavnika.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PROTESTANTI U IZRAELU: Požar na ulicama Tel Aviva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!