"CILJ DA RUSIJU IZBRIŠU SA MAPE SVETA" Medvedev: Istorijska misija - konačno uništenje "crne kuge"

Novosti online

09. 05. 2024. u 12:23

OKONČANjE Specijalne vojne operacije i denacifikacija Ukrajine samo je prvi korak na putu ka novoj arhitekturi međunarodnih odnosa, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ЦИЉ ДА РУСИЈУ ИЗБРИШУ СА МАПЕ СВЕТА Медведев: Историјска мисија - коначно уништење црне куге

Dmitrij Medvedev, Foto AP

Prema njegovim rečima, Rusija je sada prinuđena da se bori protiv reinkarnacije fašizma koja je oličena u nacističkom kijevskom režimu.

- Rusija vidi svoju istorijsku misiju u konačnom uništenju ‘crne kuge’ u najskorijoj budućnosti, većina svetskog stanovništva podržava Moskvu u tome - istakao je on u svom članku „Kako su Anglosaksonci promovisali fašizam u XX i oživljavali ga u XXI veku“ - objavljenom na sajtu SB Rusije.

On je istakao da su oni koji podržavaju Moskvu građani onih zemalja „koji ne žele da žive po smernicama samozvane ‘zlatne milijarde’, već biraju nezavistan put i spremni su da grade odnose isključivo na osnovi ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja svih naroda i država“.

Medvedev je naglasio da u novom milenijumu ne treba da postoje fašisti i njihovi saučesnici, za njih ne treba da bude nikakvih ustupaka, i ne treba da imaju šansu za osvetu.

- Naši bivši saveznici iz vremena Drugog svetskog rata sa entuzijazmom hrane, pumpaju oružjem i huškaju nove naciste, čiji je cilj da Rusiju izbrišu sa mape sveta, a ceo svet nateraju da živi po banditskim konceptima i zaboravi na postulate međunarodnog prava - ocenio je zvaničnik.

On je zaključio da u cilju pobede nad neonacizmom, svi koji se danas suprotstavljaju agresiji kolektivnog Zapada i pokušajima fašističkog revanšizma, moraju da ujedine svoje snage u novom svetskom poretku koji Rusija gradi zajedno sa svojim saborcima.

- Neće biti mesta pritisku, neokolonijalnim ambicijama i eksploataciji čitavih naroda - ubeđen je Medvedev.

Pored toga, on je izrazio uverenost da će nakon pobedničkog završetka SVO pravda stići ne samo vođe kijevskog režima, već i njegove sponzore i idejne tvorce.

Zvaničnik je takođe predložio da se u budućnosti održi suđenje slično Nirnberškom procesu onima koji su direktno ili indirektno umešani u zločine protiv civila.

Prethodno je ruski lider Vladimir Putin, koji se 7. maja, nakon inauguracije, sastao sa komandirima iz zone SVO, izjavio da nema sumnje da će Rusija pobediti u ukrajinskom sukobu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MARŠ "BESMRTNI PUK" U BEOGRADU: Proslava Dana pobede

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)