LIZAO PISOARE I VELIČAO HITLERA?! Ko je liberalni nemački političar Nojmajer, kandidat za lokalne izbore

I.S.

17. 05. 2024. u 17:31

SNIMCI koje je na internet okačio nemački političar Martin Nojmajer, zapalili su društvene mreže bizarnošću, jer ga prikazuju kako liže nekoliko javnih toaleta, maže se fekalijama, poredi sebe sa Hitlerom i peva himnu Trećeg rajha?! Činjenica da je Nojmajer član Slobodne demokratske partije (FDP), koja je žuta članica "Semafor koalicije" nemačkog kancelara Olafa Šolca, podigla je pravu buru, ne samo u Nemačkoj.

ЛИЗАО ПИСОАРЕ И ВЕЛИЧАО ХИТЛЕРА?! Ко је либерални немачки политичар Нојмајер, кандидат за локалне изборе

Foto: Epa

Liberalni političar sam je objavio snimke na kojima liže pisoare i četke u javnim nus prostorijama. Protiv njega je, zbog isticanja nacističkih simbola, pokrenut krivični postupak. Domaći mediji bruje o ovom incidentu, budući da se predstavio kao nepresušan izvor perverzija.

Da stvar bude crnja, on nije bilo koji član liberalne stranke Nemačke, nego njen kandidat za lokalne izbore u Alenu u okrugu Ostalb, na istoku nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg, na granici sa najjužnijom i najbogatijom u nacionalnim okvirima Bavarskom.

Nojmajer se, takođe, snimao potpuno nag dok peva prvi inkriminisani stih nemačke himne, "Dojčland iber ales", koji je izbačen iz teksta nacionalne pesme, posle sloma Trećeg rajha, prenosi nemački portal "Fokus".

FDP je osudio teško objašnjivi gaf svog političara, uz napomenu da je stranka "veoma razočarana" i da je pokrenut postupak Nojmajerovog isključenja.

- Želimo da ponovimo da nemamo tolerancije, ni razumevanja za prikazane postupke, ili izjave i kategorički se ograđujemo od njih - saopštili su liberali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)