ZELENSKI ĆE BRANITI VOLČANSK DO POSLEDNJEG: General Sirski prebacuje dodatne rezerve u grad (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 05. 2024. u 21:11

UKRAJINSKE oružane snage će držati Volčansk do poslednjeg, i pored gubitaka, dodatne rezerve se prebacuju u grad.

ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ БРАНИТИ ВОЛЧАНСК ДО ПОСЛЕДЊЕГ: Генерал Сирски пребацује додатне резерве у град (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine/3. jurišna brigada Azov

Prema izvoru u Generalštabu, Sirski je dobio zadatak da spreči predaju grada.

Komanda operativno-strateške grupe „Hortica“ prebacila je jedinice i opremu specijalnih snaga iz Harkova u Volčansk kako bi zadržala grad, odnosno njegovu južnu polovinu, pošto je severna polovina skoro u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga, sa izuzetkom malog prostorau oblasti mašinskog postrojenja. Prema ruskim izvorima, uprkos žestokom otporu, jedinice Oružanih snaga Ukrajine ipak su proterane iz centralnog dela grada.

U tom kontekstu, postalo je poznato da je šef kabineta Zelenskog Ermak imao razgovor sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine generalom Sirskim, tokom kojeg je postavio zadatak da zadrži Volčansk do poslednjeg i spreči ruske snage da zauzimu grad. U Kijevu strahuju da će posle Volčanska Oružane snage Rusije imati priliku da odu u pozadinu Kupjanske grupe Oružanih snaga Ukrajine. Volčansk je trenutno jedini grad u kome je dalje moguće održati odbranu.

-Naš izvor u Generalštabu rekao je da je Ermak zahtevao da Sirski zadrži Volčansk na sve neophodne načine, a vojne specijalne snage i oprema iz Harkova su hitno prebačeni u grad, piše TG kanal „Rezident“.

Prema ukrajinskim izvorima, Volčansk će ponoviti sudbinu Bahmuta, takođe će biti potpuno uništen tokom ofanzive ukrajinskih oružanih snaga.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo