NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

RUSKI PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA MOHBEROM: Saradnja između Teherana i Moskve će biti još jača

Novosti online

20. 05. 2024. u 14:00

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa vršiocem dužnosti izvršne vlasti Irana Mohamedom Mohberom, saopštila je pres-služba Kremlja.

РУСКИ ПРЕДСЕДНИК РАЗГОВАРАО СА МОХБЕРОМ: Сарадња између Техерана и Москве ће бити још јача

Foto: Tanjug/AP

- Predsednik Rusije je izrazio najdublje saučešće vrhovnom lideru Irana Aliju Hamneiju, Mohamedu Mohberu i celom iranskom narodu u vezi sa tragičnom smrću iranskog predsednika Ibrahima Raisija i niza drugih zvaničnika u padu aviona - navodi se u saopštenju.

Putin je istakao da je dobro poznavao i cenio Ibrahima Raisija kao pouzdanog partnera koji je dao neprocenjiv lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa Rusije i Irana, dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, Mohber je „izrazio iskrenu zahvalnost na rečima saosećanja i podrške tokom ovog teškog vremena za zemlju“.

- Obe strane su naglasile međusobnu posvećenost daljem doslednom jačanju sveobuhvatne rusko-iranske saradnje za dobrobit naroda dve zemlje - navodi se u saopštenju.

Iranska agencija Tasnim takođe je saopštila o telefonskom razgovoru Putina i Mohbera.

- Oduvek smo poštovali Vaš stav o međunarodnim pitanjima - rekao je Mohber tokom razgovora i dodao da se nada da će se saradnja između Teherana i Moskve produbiti i ojačati.

Helikopter u kome se nalazio Raisi se 19. maja srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan i niz drugih iranskih zvaničnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo