KORONA HARA AMERIKOM: Broj preminulih u SAD prešao 140.000

Tanjug

19. 07. 2020. u 20:15

BROJ preminulih od korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama prešao je danas 140.000, a u 42 od 50 država broj novozaraženih u poslednje dve nedelje ubrzano raste, prenosi Rojters.

КОРОНА ХАРА АМЕРИКОМ: Број преминулих у САД прешао 140.000

Foto: Tanjug AP

Prema analizi te agencije, od kraja juna u SAD došlo je do velikog porasta broja novoobolelih, a šest nedelja kasnije počeo je da raste i broj smrtnih slučajeva.

Kako se navodi, u SAD svake nedelje umre oko 5.000 ljudi, dok je, poređenja radi, u susednoj Kanadi od početka pandemije preminulo ukupno 8.800 ljudi.

Za samo nedelju dana, u SAD je zabeleženo 5.600 smrtnih slučajeva, koliko je Švedska imala od početka pandemije.

U najpogođenijim američkim okruzima nestaje mesta za smeštanje tela, jer su mrtvačnice prepune.

Okrug Marikopa u Arizoni prinuđen je da doveze 14 hladnjača kako bi se smestilo 280 tela i više od dvostrukog broja kapaciteta mrtvačnica, u očekivanju daljeg porasta broja preminulih.

U Teksasu, u San Antoniju i okrugu Beksar, naručeno je pet pet hladnjača za oko 180 tela.

Pojava takvih mobilnih mrtvačnica doprinela je da u pojedinim južnim državama prevlada osećaj da pandemije izmiče kontroli, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove