MEDICINARI ŠTRAJKUJU, ZARAZA SE ŠIRI: Pandemija sve kritičnija, oboleli od korone UMIRU na PARKINGU BOLNICA!

Tanjug

03. 08. 2020. u 18:58

ZIMBABVE se bori sa nedostatkom zdravstvenih radnika, a situacija sa pandemijom postaje toliko kritična da neki pacijenti umiru na parkingu bolnica, prenosi BBC.

МЕДИЦИНАРИ ШТРАЈКУЈУ, ЗАРАЗА СЕ ШИРИ: Пандемија све критичнија, оболели од короне УМИРУ на ПАРКИНГУ БОЛНИЦА!

Foto: AP

Brojno medicinsko osoblje štrajkuje zbog malih plata od pre početka pandemije, a manjak se pokazuje kako broj slučajeva kovida-19 u zemlji počinje da raste.

- Iako imamo kapacitet, trenutno se oslanjamo na dva lekara volontera i malu grupu medicinskih sestara u smeni - rekla je Rašida Ferand, epidemiolog u javnoj bolnici u glavnom gradu Zimbabvea Harareu.

Ona je navela da zbog nedostatka osoblja mogu da prime najviše 30 pacijenata.

- Imali smo pacijente koji umiru na parkingu i nažalost čim dostignemo granicu od 30 kreveta sa kojom se mogu nositi s obzirom na osoblje koje imam, moram da kažem 'ne' i to je veoma teška odluka koju smo morali da donesemo u poslednjih par nedelja - rekla je Ferand.

Zimbabve ima gotovo 4.000 potvrđenih slučajeva i 70 zaleleženih smrtnih slučajeva. Međutim, lekari kažu da je broj mnogo veći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove