ISTRAGA POREKLA KORONE: Tim SZO završio misiju u Kini

Tanjug

04. 08. 2020. u 01:07

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je tim koji istražuje poreklo pandemije korona virusa, završio misiju u Kini i poručila da se ta agencija UN priprema da rasporedi veću grupu stručnjaka u oblast u kojoj se sumnja da se pojavila pandemija.

ИСТРАГА ПОРЕКЛА КОРОНЕ: Тим СЗО завршио мисију у Кини

Foto: EPA

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je juče u Ženevi da će međunarodni tim biti poslat u kineski grad Vuhan, u kojem se veruje da je pandemija izbila krajem prošle godine, prenosi AP.

On je dodao da su "projektne zadatke" osmislili SZO i Kina, ali nije precizirao kakvi su zadaci u pitanju.

Izvršni direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan ukazao je da postoje "praznine u epidemiološkom pejzažu" i poručio da će se izvršiti procena odgovarajućih studija i prikupljenih podataka.

Rajan je rekao da pravi izazov predstavlja odlazak u prva žarišta kako bi se onda "sistematskim traženjem prvog signala" pronašao put do trenutka kada je pređena barijera između životinja i ljudi.

"Jednom kada razumete gde je barijera probijena, onda prelazite na studije na sistematičniji način sa životinjske strane", rekao je Rajan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove