AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Cilj Rusije ─ da ocrni Bajdena i podrži Trampa

Novosti online

07. 08. 2020. u 22:56

RUSKE vlasti pokušavaju da ocrne predsedničkog kandidata demokrata Džoa Bajdena, smatrajaći ga predstavnikom „antiruskog establišmenta“, i da podrže američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je direktor Nacionalnog centra kontraobaveštajne službe i bezbednosti Vilijam Evanina.

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Циљ Русије ─ да оцрни Бајдена и подржи Трампа

AP Photo

„Prema našoj proceni, Rusija koristi čitav niz mera, kako bi, pre svega, ocrnila bivšeg potpredsednika Bajdena i to, što ona vidi kao antiruski 'establišment'. To je u skladu sa javnom kritikom Moskve na njegov račun kada je bio potpredsednik, za njegovu ulogu u politici administracije (bivšeg predsednika SAD Baraka) Obame prema Ukrajini i podršku antiputinovske opozicije u Rusiji“, navedeno je u saopštenju Evanine.

Direktor je istakao da „neki akteri povezani sa Kremljom takođe teže da podrže kandidaturu predsednika Trampa na društvenim mrežama i na ruskoj televiziji“.

Evanina je ranije izjavio da smatra da je „stalni cilj“ Rusije „slabljenje“ Amerike. Kako kaže, Moskva kao da se bavi širenjem dezinformacija sa namerom da „potkopa poverenje u demokratske procese“ izbora.

Rusija je više puta negirala optužbe o pokušajima da utiče na demokratske procese u različitim zemljama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim”, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao da ne postoje nikakve činjenice koje potvrđuju takve akcije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima