ZAHAROVA JASNA: Kijev „ne razume“ Minske sporazume jer ne želi da reši pitanje Donbasa

Novosti online

08. 08. 2020. u 16:17

VLASTI u Kijevu svojim stavom da „ne razumeju“ Minske sporazume pokazuju da ne žele da reše pitanje Donbasa, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ЈАСНА: Кијев „не разуме“ Минске споразуме јер не жели да реши питање Донбаса

Foto: Tanjug

- Skoro pet godina nakon što su napravljeni sporazumi i pet godina koliko pokušavamo da ih realizujemo, znate šta su oni rekli? ‘Mi ne razumo šta tamo piše.’ Uvek bude tako kad pet godina pokušavaš da realizuješ a onda kažeš: ’Nešto ne razumem, bilo bi lepo kada bi nam ponovo objasnili.’ O čemu to govori? O tome da oni ne žele da reše to pitanje - rekla je Zaharova tokom učešća na sveruskom obrazovnom forumu „Teritorija smisla 2020“.

Rusija je, kao zemlja koja je učestvovala u izradi Minskih sporazuma, svoje odradila i spremni smo da idemo dalje, rekla je Zaharova.

Iz Kremlja su nedavno saopštili da je u poslednjih nekoliko meseci bilo teško ne obratiti pažnju na doslednu politiku Kijeva na različitim nivoima, usmerenu, ako ne na urušavanje dokumenta, onda na to da se minski kompleks mera, koji je kamen temeljac u procesu regulisanja, podvrgne brojnim pitanjima.

- Teško je reći šta se tamo može dešifrovati, jer je sve prilično prosto napisano i dokument sadrži detaljne formulacije. Kontakti će biti nastavljen - rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući zahtev predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da se dešifruju Minski sporazumi o Donbasu.

SPUTNjIK

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)