IRANSKI PVO SISTEMI UOČENI U SIRIJI: "Hordadi" raspoređeni na granici sa Libanom, spremno čekaju izraelske avione (FOTO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 00:35

IRANCI su razmestili svoje PVO sisteme "Hordad 3" u Siriji, i pored upozorenja koja stižu iz Izraela, piše ruski portal Avia.pro.

ИРАНСКИ ПВО СИСТЕМИ УОЧЕНИ У СИРИЈИ: Хордади распоређени на граници са Либаном, спремно чекају израелске авионе (ФОТО)

Foto: Printscreen

Satelitski snimci koji su objavljeni na društvenim mrežama prikazuju najmanje tri lansera iranskog PVO sistema na sirijsko-libanskoj granici. Upravo iz tog pravca dolaze izraelski avioni koji s vremena na vreme napadaju ciljeve u Siriji.

Efektivni domet "Hordada 3" je od 75 do 105 kilometara, što je više nego dovoljno za presretanje izraelskih lovaca.

PVO komplekse je, prema nekim izveštajima, u Siriju prebacio iranski vojni avion koji je sleteo u vazduhoplovnu bazu Hmejmim, a, što je vrlo zanimljivo, izraelska vojska nije pokušavala napade na Siriju više od mesec dana.

Treba pojasniti da je pojava iranskih PVO sistema u ovom regionu Sirije prilično veliko iznenađenje.

U početku su postojale pretpostavke da je reč o sovjetskim kompleksima „KUB“, a kasnije se ispostavilo da sirijska vojska ima samo nekoliko PVO sistema tog tipa, i svi se nalaze u blizini Damaska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)