VRBOVALA ZA ISLAMSKU DRŽAVU: Uhapšena žena koju traže u Italiji zbog terorizma

Tanjug

05. 09. 2020. u 19:01

ŽENA, za kojom se tragalo u Italiji zbog pokušaja da regrutuje ljude da se pridruže takozvanoj Islamskoj državi, uhapšena je danas u Tirani, saopštila je albanska policija za borbu protiv terorizma.

ВРБОВАЛА ЗА ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Ухапшена жена коју траже у Италији због тероризма

Depositphotos

Kako navodi policija, Lubjana Đečaj (43) biće izručena Italiji, gde ju je sud u Milanu osudio na tri godine zatvora zbog povezanosti sa terorističkim grupama.

Ona je odvedena u pritvor u Tirani, prenosi AP.

Lokalni mediji prenose da je Đečaj, koja je majka troje dece, pomagala da se organizuju venčanja ljudi u Albaniji i Italiji i onda ih slala u Siriju, preko Turske, kako bi se pridružili takozvanoj Islamskoj državi.

Sumnja se da je ona bila deo terorističke ćelije otkrivene 2014. godine u Italiji nakon što je sklopljen brak između jedne Italijanke i jednog Albanca.

Tada je u Italiji uhapšeno deset osoba.

Albanske vlasti tvrde da se u protklih četiri ili pet godina nijedan Albanac nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji ili Iraku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove