MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije saopštilo je povodom neprijateljskih izjava iz nekoliko zemalja koje su direktno uperene protiv Rusije zbog situacije sa opozicionarom Aleksejem Navaljnim da su na razvoju nervnog agensa iz grupe „Novičok“ radili stručnjaci iz mnogih zapadnih zemalja i specijalizovanih struktura NATO-a.

Komentari (4)

stari doktor

05.09.2020. 19:56

Pa šta, nisu valjda oni došli u neku sibirsku vukojebinu da mu u čaj sipaju otrov. Nemojte, braćo Rusi, da nas pravite sve širom sveta budalama.

Krle

05.09.2020. 23:49

@stari doktor - Ovo je predstava za priglupu publiku. Da je bio interes ruske drzave da ubije Navaljnog svakako ne bi koristila novicok vec mnogo jednostavnije i dostupnije vrste otrova. I naravno, ne bi zaleli na doziranju. Ali je jasno da im Navaljni nije predstavljao nikakvu opasnost i da su bili svesni da bi njegovo ubistvo izazvalo revolt u svetu. Slicno ovome, samo bi idiot pre 15-ak godina ubijao Litvinjenka preskupim Polonijumom 210 i jos ga nosao u kofercetu po Evropi ako je to bilo moguce uraditi stotinu puta elegantnije. Ako je i postojalo trovanje ono je izvedeno od strane nekoga iz okruzenja Navaljnog i svakako ne sa novickom vec sa necim sto ima relativno slican hemijski sastav i sto nije bilo u smrtonosnoj kolicini. Sve jasno ukazuje na reziju.

Sale

06.09.2020. 09:24

Kad god čitam šta bagra sa zapada pripoveda nekako se odma setim Asanža i jednog mog druga iz Amerike koji je pre jedno dve godine nestao bez traga i glasa.