PESKOV: Bez uobičajene Putinove konferencije ove godine

Tanjug

09. 09. 2020. u 08:48

TADICIONALNA godišnja konferencija ruskog predsednika Vladimira Putina na kojoj odgovara na pitanja javnosti neće biti održana ove godine u uobičajenom formatu, ali će neki njeni elementi biti dodati velikoj konferenciji za novinare koja se održava u decembru, izjavio je danas portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ: Без уобичајене Путинове конференције ове године

Foto AP

Ruski predsednik tradicionalno se obraća javnosti na konferenciji "Direktna linija sa Vladimirom Putinom" na kojoj odgovara na pitanja koja gledaoci postavljaju telefonom, mejlom, pismima ili putem društvenih mreža, prenosi Tas s.

Ipak, naveo je Peskov, predsednik je proteklih meseci direktno odgovarao na pitanja, zbog čega bi održavanje konferencije bilo suvišno.

-Zato ćemo neke elemente 'Direktne linije' koji omogućavaju predsedniku da dobije povratne informacije građana različitih regiona, dodati u godišnju konferenciju u decembru-rekao je Peskov.

Prvi put Putin je odgovarao na pitanja u "Direktnoj liniji" 2001. godine, od kada se ta konferencija održava stalno, a jedino nije održana 2004. i 2012. godine.

Poslednji put održana je u junu 2019. godine, a najduža konferencija bila je održana 2013., kada je trajala četiri sata i 47 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati