DŽO BAJDEN U CENTRU SKANDALA: Jedna stara fotografija izazvala buru, pobuna protiv "brisanja istorije" (FOTO)

Novosti online

09. 09. 2020. u 22:38

DžO Bajden, kandidat Demokrata na predstojećim izborima u SAD, se našao u centru skandala nakon što je Si-En-En objavio njegovu staru fotografiju, za koju je naknadno utvrđeno da je izmenjena.

ЏО БАЈДЕН У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Једна стара фотографија изазвала буру, побуна против брисања историје (ФОТО)

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Sa naizgled nevine fotografije, na kojoj Bajden nosi svog sina naslonjenog na ramenu, uklonjen je logo "Redskinska" ("Crvenokožci"), popularnog kluba američkog fudbala.

To je izazvalo buru na društvenim mrežama, a mnogi korisnici Tvitera traže da se fotografija izbriše sa te društvene mreže zato što je njome manipulisano. Mnogi se takođe pitaju da li stroga pravila o "fejk njuzu" važe samo za Trampove pristalice.

"Redskinsi" su se našli u centru skandala ove godine, zbog tumačenja da je ime kluba uvredljivo za američke starosedeoce (Indijanaca).

Tim je promenio svoje ime i logotip u junu ove godine, ali Raša Tudej navodi da to nije opravdavanje za retuširanje i "brisanje istorije" sa starih fotografija.

Niko iz Si-En-Ena zvanično nije komentarisao incident, međutim, neimenovani izvor je rekao za "Vašingtonian magazin" da fotografija nije izmenjena od strane te mreže, već da je tako poslata iz Bajdenovog štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)