AZERBEJDŽAN KRENUO U NAPAD NA JERMENE: Uništeni helikopteri i tenkovi, oglasio se premijer - na ivici opšteg rata u Karabahu

Novosti online/Đ. M.

27. 09. 2020. u 08:06

JERMENSKA vojska oborila je dva helikoptera i tri bespilotne letelice azerbejdžanskih oružanih snaga u Nagorno-Karabahu, izjavila je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanijan.

АЗЕРБЕЈЏАН КРЕНУО У НАПАД НА ЈЕРМЕНЕ: Уништени хеликоптери и тенкови, огласио се премијер - на ивици општег рата у Карабаху

Foto: Printscreen

Prema njenim rečima, nepriznata republika Nagorno Karabah je bila izložena vazdušnim i raketnim udarima sa azerbejdžanske strane, piše RIA Novosti.

Stepanijan je dodala da je azerbejdžanska vojska pretrpela gubitke u ljudstvu i tehnici, uključujući tri tenka. Ova informacija još nije potvrđena sa od strane nadležnih u Azerbejdžanu.

Jermenski premijer Nikol Pašinijan je izjavio da je Azerbejdžan započeo ofanzivu u pravcu Nagorno Karabaha.

- Odbrambene snage se uspešno suprotstavljaju ofanzivi. Situacija se nepredvidivo razvija, pa će informacije će biti objavljivane po potrebi - napisao je na Fejsbuku.

O granatiranju iz Azerbejdžana izjavio je i pres-sekretar predsednika Nagorno-Karabaha Vahram Pogosijan. Prema njegovim rečima, granatirani su civili, uključujući i glavni grad nepriznate republike, Stepanakert.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana tvrdi da su oružane snage Jermenije otvorile vatru na sela u regionima Terter, Agdam, Fizuli i Džebrail. Prema informacijama ministarstva, među civilnim stanovništvom ima ubijenih i ranjenih. Azerbejdžanske snage su otpočele kaznenu operaciju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Iz Bakua su objavili i da je navodno uništeno 12 jermenskih protivavionskih sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)