MUNJEVITI NOĆNI KONTRANAPAD JERMENA: Armija Nagorno-Karabaha povratila izgubljene položaje, naneli gubitke neprijatelju

Novosti online

28. 09. 2020. u 08:11

MINISTAR odbrane nepriznate republike Nagorno-Karabah objavilo je da su preko noći povraćeni izgubljeni položaji na liniji fronta.

МУЊЕВИТИ НОЋНИ КОНТРАНАПАД ЈЕРМЕНА: Армија Нагорно-Карабаха повратила изгубљене положаје, нанели губитке непријатељу

Foto: Printscreen

- Tokom noći su nastavljena intenzivne operacije u južnom, jugoistočnom i severnom delu linije fronta. Jedinice odbrambene vojske (armija Nagorno-Karabaha) su tokom kontranapada nanele velike gubitke neprijatelju - navodi se u saopštenju koje prenosi RIA Novosti.

Zvanično je najmanje 16 vojnika i nekoliko civila poginulo u nažešćim sukobima između Jermenije i Azerbejdžana od 2016. godine, što je izazvalo zabrinutost za stabilnost na južnom Kavkazu, koji predstavlja koridor za cevovode kroz koje nafta i gas stižu do svetskih tržišta.

Sukobi između dve bivše sovjetske republike izbili su juče ujutru oko Nagorno-Karabaha, koji je proglasio otcepljenje od Azerbejdžana 90-tih godina.

Vlada Jermenije proglasila je ratno stanje i opštu mobilizaciju zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, a isto je učinio i Azerbejdžan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo