KORONA PONOVO PRETI EVROPI: Broj zaraženih na Starom kontinentnu raste - epidemija se razbuktava

I. STANOJEVIĆ

06. 10. 2020. u 07:40

BROJ inficiranih virusom korona širom planete premašio je 35 miliona. Do danas, životnu bitku izgubilo je više od milion obolelih. A u celoj Evropi kovid 19 se nanovo razbuktava.

КОРОНА ПОНОВО ПРЕТИ ЕВРОПИ: Број заражених на Старом континентну расте - епидемија се разбуктава

Foto AP

Žestoku bitku sa novim talasom predvode Francuska i Velika Britanija, koje su oborile dosadašnje crne rekorde u broju obolelih na dnevnom nivou. Češka je uvela vanredno stanje, Madrid je ponovo blokiran. Najveća stopa smrtnosti, što se Evrope tiče, beleži se u Velikoj Britaniji. Premijer Boris Džonson poručuje da "ovo može biti veoma teška zima za sve".

U Mađarskoj je i dalje na snazi potpuna zabrana ulaska u zemlju.

U Italiji je, za nešto više od dve nedelje otkako je počela direktna nastava, zabeleženo oko hiljadu slučajeva zaraze među učenicima i nastavnicima.

Grčka je otkazala vojnu i studentsku paradu, zakazane za 28. oktobar.

U SEVERNU MAKEDONIJU BEZ TESTA?

AKO bude usvojen predlog Državne komisije za zarazne bolesti od danas će biti otvorene granice Saverne Makedonije sa Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom i Albanijom bez PCR testa. M. S.

I političari u Evropi su na udaru. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, litvanski šef diplomatije Linas Linkevicijus i novi ministar obrazovanja Pojske Pržemislav Čarnek (43) - svi oni bili su u kontaktu sa osobama koje se pozitivne na kovid 19, i zbog toga su testirani, a neki od njih su otišli u samoizolaciju.

Iz SZO tvrdi da bi jedna od deset osoba mogla da bude zaražena virusom korona. Po ovoj proceni, to bi bilo više od 760 miliona ljudi. Broj daleko premašuje 35 miliona potvrđenih slučajeva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju