EPIDEMIJA NE POSUSTAJE U FRANCUSKOJ: Više od pet hiljada zaraženih za dan, raste broj ljudi u bolnicama i na reanimaciji

Goran Čvorović, PARIZ - od stalnog dopisnika "Novosti"

06. 10. 2020. u 00:13

FRANCUZI su u ponedeljak malo odahnuli kada je reč o statistici virusa korona, ali to je samo zato što u danu posle vikenda po pravilu dolaze zatno niže vrednosti o broju zaraženih usled manjeg testiranja u nedelju.

ЕПИДЕМИЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Више од пет хиљада заражених за дан, расте број људи у болницама и на реанимацији

Foto. AP

Tako je u ponedeljak bilo "samo" nešto preko 5.000 novoinficiranih za 24 sata. Poslednjih dana ove brojke kretale su se između 12 i 17 hiljada.

Ali, za jedan dan preminulo je čak 70 pacijenata od posledica korona virusa. Procenat pozitivnih u odnosu na testirane skočio je sa 8,2 na visokih 8,6.

U bolnicama je preko 200 pacijenata više i sada ih ima blizu 7.300. Na reanimaciji je 1.409 ljudi, čak 74 više za samo jedan dan.

Zbog svega, u Parizu i okolini, gde trenutno ima najviše obolelih, vlasti su pooštrile mere, a najveća promena biće potpuno zatvaranje barova i kafea od utorka u sledeće dve nedelje.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, 73 odsto Francuza je zabrinuto zbog širenja virusa, 54 odsto smatra da bi odmah trebalo uvesti dodatne restrikcije, dok 64 odsto nema poverenja u vlast kada je reč o načinu na koji se vodi borba protiv kovida 19.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)