NJIMA ZARAZA NE SMETA: Bogatstvo milijardera tokom korone poraslo na 10,2 biliona $

Tanjug

07. 10. 2020. u 13:07

TOKOM pandemije korona virusa ukupno bogatstvo svetskih milijardera poraslo je na 10,2 biliona dolara.

ЊИМА ЗАРАЗА НЕ СМЕТА: Богатство милијардера током короне порасло на 10,2 билиона $

Foto EPA

Kako je navedeno u izveštaju švajcarske banke UBS, od kada je počela kriza koju je izazvala pandemija Kovid-19, od aprila do jula, njihovo bogatstvo je poraslo za 27,5 odsto, u vreme kada su milioni ljudi ostali bez posla, preneo je britanski dnevnik "Gardijan".

Do porasta njihovog bogatstva došlo je u prvom redu zbog berzanskih kretanja tokom pandemije, koji su bili na najnižem nivou tokom globalnih mere karnatina u martu i aprilu.

UBS je saopštio da je bogatstvo milijardera dostiglo novi maksimum, nadmašivši prethodni vrhunac od 8,9 biliona dolara dostignut krajem 2017. godine.

I broj milijardera, takođe, je dostigao novi maksimum - sada ih ima 2.189, dok ih je 2017. godine bilo 2.158.

Jozef Stadler, šef UBS-ovog odeljenja za globalne porodične kancelarije, smatra da su milijarderi još više profitirali od krize jer imaju, kako je rekao, stomak da kupuju više deonica kompanija u trenutku kada tržišta širom sveta krahiraju.

Međutim, i vrednost deonica pojedinih tehnoloških kompanija, koje su u vlasništvu milijardera, znatno je porasla u poslednjih nekoliko meseci.

Stadler smatra da milijarderi imaju apetit za značajan rizik i da su sigurni da neće prokockati svoju sreću.

Čelnik američke korporacije Amazon Džef Bezos i dalje je najbogatiji čovek na svetu, a njegovo bogatstvo je procenjeno na 189 milijardi dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)