NATO NA GRANICAMA RUSIJE: Stigao odgovor Moskve

Novosti online

09. 10. 2020. u 14:39

JAČANjE vojne aktivnosti NATO-a blizu ruskih granica u regionu Baltičkog mora izaziva zabrinutost, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon sastanka sa danskim kolegom Jepeom Kofodom.

НАТО НА ГРАНИЦАМА РУСИЈЕ: Стигао одговор Москве

Foto: EPA

On je rekao da je sa danskim ministrom inostranih poslova razgovarao o pitanjima bezbednosti u regionu Baltičkog mora.

- Skrenuli smo pažnju našim partnerima na alarmantno jačanje vojne aktivnosti NATO-a u neposrednoj blizini ruskih granica - kazao je Lavrov.

- Naglasili smo da ne vidimo nikakve probleme u tom delu Evrope i u Evropi kao celini koji zahtevaju vojno rešenje - istakao je on.

Lavrov je naveo da je Rusija potvrdila svoj stav protiv konfrontacije i za razvoj konstruktivnog dijaloga.

Šef ruske diplomatije, takođe, je podsetio na brojne predloge koje je ruska strana podnela Severnoatlantskom savezu za normalizaciju situacije i izgradnju poverenja u zajednički region, uključujući predloge za pomeranje vežbi od linije kontakta Rusija-NATO i aranžman o dogovaranju minimuma udaljenosti koju bi poštovale mornaričke i vazduhoplovne snage.

- Nismo dobili nikakav odgovor od NATO-a na ove konstruktivne predloge do sada - podvukao je ruski ministar spoljnih poslova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!