PRED NJIMA JE ŠEST MESECI U SVEMIRU: Uspešno lansirana međunarodna svemirska misija (VIDEO)

Tanjug

14. 10. 2020. u 09:25

MEĐUNARODNA svemirska misija sa dva ruska i jednim američkim astronautom uspesno je lansirana ka međunarodnoj svemirskoj stanici u ruskoj letelici Sojuz, sa kosmodroma u kazahstanskom Bajankuru.

ПРЕД ЊИМА ЈЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ У СВЕМИРУ: Успешно лансирана међународна свемирска мисија (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Rusko-američka svemirska misija je lansirana u novoj letelici koja će se znatno brže od prethodnih spojiti sa međunarodnom svemirskom stanicom u orbiti, za manje od 3 sata, i na njoj provesti narednih 6 meseci, preneo je AP.

Kejt Rubins iz američke NASA i ruski astronauti Sergej Rizikov i Sergej Kud-Sverckov iz ruske svemirske agencije Roskosmos poleteli su jutros u planirano vreme ka međunarodnoj svemirskoj stanici koja orbitira oko Zemlje.

Tamo će zameniti rusko-američki tim koji je na misiji od aprila i predviđeno je da se vrati na Zemlju za nedelju dana.

- Dve nedelje smo proveli u Star sitiju nedaleko od Moskve, a potom 17 dana u Bajankuru u veoma striktnom karantinu i svi smo uradili PCR testove - izjavila je uoči lansiranja američki kosmonaut Kejt Rubins i najavila interesantne testove u svemiru, između ostalih i proučavanje rasta u vanzemaljskim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi