SA VENČANJA NA FRONT: Jermenski vojnik se oženio u granatiranoj crkvi, poruka koju su on i njegova supruga poslali slama srce (FOTO)

Novosti online

25. 10. 2020. u 18:27

DOK sukobi besne u Nagorno Karabahu (jerm. Arcah) iza linije fronta se odvija u isto vreme i srećan, ali i tužan događaj. Ženi se jermenski vojnik svojom izabranicom.

СА ВЕНЧАЊА НА ФРОНТ: Јерменски војник се оженио у гранатираној цркви, порука коју су он и његова супруга послали слама срце (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Dok obred venčanja traje, na frontu borbe ne prestaju. Mladi ljudi ginu na obe strane fronta, sve je više ranjenih i poginulih, a ovom mladom čoveku je vlastito venčanje možda poslednji trenutak radosti.

Foto: Tanjug/AP Photo

Nadamo se i verujemo u to da će se živ i zdrav vratiti sa fronta i da će sa svojom izabranicom nastaviti život pod mnogo boljim okolnostima i da će biti srećni.

Foto: Tanjug/AP Photo

Na fotografijama se mogu videti mlada i mladoženja tokom venčanja u crkvi Jermenske apostolske crkve. Pored njih tu su i svatovi. Uporedo sa radošću i osmesima na licima prisutnih, vide se suze na licima najmilijih, njihovih porodica, očeva i majki, braće i sestara.

Foto: Tanjug/AP Photo

Ipak, Jermenin ponosno odlazi u rat, to je jače od njega. Krenuće tamo gde su njegovi preci kroz vekove odlazili - da brani ono što mu po prirodnom pravu pripada - veru, domovinu, porodicu.

Foto: Tanjug/AP Photo

Posle davanja bračnih zaveta ljubavi, oboje su pustili bele golubove, s nadom da će se mir vratiti njihovoj domovini i da će Jermeni ponovo slobodno hodati svojim Arcahom.

Foto: Tanjug/AP Photo

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)