NASTAVLJENE BORBE U NAGORNO-KARABAHU: Pljušte optužbe da je Azerbejdžan upotrebio avijaciju - Baku demantuje da je bilo napada

Novosti onlajn

26. 10. 2020. u 10:20

DRŽAVNA služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.

НАСТАВЉЕНЕ БОРБЕ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Пљуште оптужбе да је Азербејџан употребио авијацију - Баку демантује да је било напада

Foto: Printsreen/Jutjub

- Azerbejdžanska strana takođe je prekršila primirje u mirnim naseljima. Neprijatelj je upravo upotrebio vojnu avijaciju protiv grada Martuni, grubo narušivši sporazum o humanitarnom prekidu vatre - navodi se u saopštenju službe na Fejsbuku.

Međutim, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je optužbe o upotrebi avijacije.

- Azerbejdžanske oružane snage pridržavaju se sporazuma o novom humanitarnom prekidu vatre - saopštilo je Ministarstvo, prenosi azerbejdžanski Sputnjik.

Američki Stejt department objavio je ranije zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova o humanitarnom primirju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)