SVAKO POSREDOVANJE TURSKE JE NEUSPEŠNO: Amerika želi skandinavske mirotvorce u Nagorno-Karabahu

Novosti onlajn

01. 11. 2020. u 08:20

SAD podržavaju ideju raspoređivanja mirovnjaka iz skandinavskih država u Nagorno-Karabahu, saopštio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan.

СВАКО ПОСРЕДОВАЊЕ ТУРСКЕ ЈЕ НЕУСПЕШНО: Америка жели скандинавске миротворце у Нагорно-Карабаху

Foto: EPA

- Svako posredovanje ili mirovnjaštvo Turske je neuspešna inicijativa za SAD, kao i za Jermeniju. Mi smatramo da obe države treba da pristanu na raspoređivanje skandinavskih mirovnjaka. Mi sarađujemo sa vladama skandinavskih država po pitanju formiranja mirovnih snaga koje bi mogle biti raspoređene u regionu radi podrške režima prekida vatre - rekao je O'Brajan govoreći pred jermenskom dijasporom u Los Anđelesu.

Po njegovim rečima, teško je predstaviti da može doći do stabilnog mira u Karabahu, ako tamo ne budu višenacionalne mirovne snage ili posmatrači. On smatra da mirovne snage ne treba da uključuju predstavnike Minske grupe, pa ni SAD niti susedne države.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da u Nagorno-Karabah treba poslati vojne posmatrače, ali konačnu odluku o tome će doneti suprotstavljene strane.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri