NIŠTA NIJE GOTOVO: Mediji proglašavaju Bajdena za pobednika, ali evo koje opcije ima Tramp!

Novosti online

07. 11. 2020. u 19:11

IAKO su brojni američki i svetski mediji proglasili pobedu Džoa Bajdena na izborima u SAD, izbori su daleko od završenih.

НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Медији проглашавају Бајдена за победника, али ево које опције има Трамп!

Foto AP

Naime, Donald Tramp, koji je i dalje predsednik SAD, je nedavno i sam proglasio pobedu na izborima. 

Već je najavljeno da će u Džordžiji glasovi biti ponovno brojani. Pitanje je da li će Tramp to uspeti da izdejstvuje i za Pensilvaniju, Mičigen i Viskonsin, a ni sada glasovi nisu u potpunosti prebrojani.

Treba naglasiti da su razlike u glasovima u tim državama minimalne, te bi greške u softveru, o kojima se izveštava za države Mičigen i Džordžiju, mogle biti dovoljene da Tramp okrene rezultat u svim tim državama. Isto važi i za druge greške u brojanju glasova.

Sa druge strane, glasovi u Arizoni i Nevadi još se broje, a u Arizoni Tramp sustiže Bajdena.

Poslednja Trampova opcija je obraćanje Vrhovnom sudu. Postoje brojne sumnje i dokazi u prilog neregularnosti izborima u SAD, a Trampu će biti dovoljno da dokaže da glasovi pristigli posle završetka izbora, ne mogu da se broje kao validni glasovi.

Pogledajte kako je izgledala elektorska mapa u trenutku zastoja u brojanju glasova:

Foto: Printskrin

Tramp je tada ubedljivo vodio u toliko država, da je imao 288 glasova elektora (neophodno je 270 za pobedu)!

Takođe, Tramp može dokazivati i izbornu krađu, imajući u vidu da je Bajden dobijao po 100% glasova poštom nakon određenih brojanja, a u Pensilvaniji je navodno stigao razliku od čak preko 600.000 glasova.

Trampov lični advokat, Rudi Đulijani, rekao je da je samo u dva najveća grada u Pensilvaniji sporno oko 300.000 glasačkih listića.

Đulijani je rekao da će podneti federalnu tužbu i dodao da će pozvati onoliko svedoka koliko federalne sudije zatraže, a već ih imaju 90.

- Glasovi poslati poštom su glavni izvor prevare. Nijedan koji je stigao nije pregledan, kako je zahtevano zakonom. Ako nemate šta da krijete, dozvolićete proveru - rekao je Đulijani.

Dodao je da će 50 do 60 posmatrača svedočiti kako im nije dozvoljeno da provere glasačke listiće.

Najavio je da postoje bar četiri svedoka spremna da svedoče o tome da su otkrivena antidatirana pisma sa glasačkim listićima.

- U Filadelfiji su glasali mrtvi ljudi i za to nisu krivi građani Filadelfije, već demokrate - rekao je Đulijani i dodao kako imaju još dokaza i za druge nezakonite radnje, ali da za sada ima najviše dokaza za ove tri ključne tačke.

Naveo je i da su neki glasački listići imali isti rukopis.

Mediji su već izvestili da Tramp neće priznati ove rezultate izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!