FOLKSVAGEN TRATON: Kupuje proizvodača kamiona u SAD za 3,7 milijardi dolara

Tanjug

08. 11. 2020. u 08:38

FOLKSVAGENOVA kamionska jedinica Traton preuzima američkog proizvođača kamiona Navistar International Corp za 3,7 milijardi dolara.

ФОЛКСВАГЕН ТРАТОН: Купује производача камиона у САД за 3,7 милијарди долара

Foto: Tanjug/AP

Finalizacija posla dolazi nakon što je Traton 16. oktobra pristao da poveća ponudu za Navistar sa 43, na 44,50 američkih dolara po deonici.

Sporazum koji okuplja Navistar s brendovima kamiona MAN, Skania i Folksvagen usklađen je s trendovima u industriji kamiona koji traži načine da podeli troškove razvoja tehnologije s niskim emisijama, prenosi Seebiz.

Traton već ima 16,7 posto udela u Navistaru, a po povećanoj ceni ponude, Traton bi platio oko 3,7 milijardi dolara za deonice Navistara koje još ne poseduje, procenjujući američko poslovanje u celini na oko 4,4 milijarde dolara.

Glavni deonicari Navistara, uključujuci Icahn Capital LP i MXR Fund Management LLC, složili su se da glasaju za dogovor, rekao je americki proizvodac kamiona u posebnoj izjavi.

Folksvagen grupa će Tratonu dati zajam od 3,3 milijarde evra za finansiranje posla. Zajam će otplatiti tokom narednih 12 do 18 meseci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)