CRNI DAN U SLOVENIJI Novi rekordan broj umrlih, mere ipak počinju da deluju

Tanjug

08. 11. 2020. u 12:11

U SLOVENIJI je danas potvrđeno 889 novih slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je 3.918 ljudi, ali je preminulo 34, najviše u jednom danu, objavila je slovenačka vlada.

ЦРНИ ДАН У СЛОВЕНИЈИ Нови рекордан број умрлих, мере ипак почињу да делују

Foto: B. Grujić

To je manji broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kad je 1.612 novoobolelih potvrđeno sa 6.340 testova, a i procenat pozitivnih testova je smanjen sa 25,43 posto na 22,69 posto.

Prema današnjim podacima ministarstva zdravstva umrlo je još 34 ljudi, pa se ukupan broj preminulih povećao na 531.

- Broj testova je bio manji, ali se vidi da mere deluju - objavio je na Tviteru portparol vlade za Covid-19 Jelko Kacin, izražavajući optimizam da se epidemija ipak smiruje jer je broj novozaraženih drugi put u nedelji pao na manje od 1. 000, prenela je Hina.

Sa zarazama iz zadnja 24 sata broj ukupno potvrđenih infekcija u Sloveniji od početka epidemije povećao se na 45.160, od čega je aktivnih slučajeva 22.167.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)