AZERI PRED VRATIMA PRESTONICE KARABAHA: Pod znakon pitanja je opstanak Stepanakreta

Novosti online

09. 11. 2020. u 15:26

AZERBEJDžANSKA vojska se nalazi pred vratima Stepanakerta, saopštio je portparol predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah Vagram Pogosjan.

АЗЕРИ ПРЕД ВРАТИМА ПРЕСТОНИЦЕ КАРАБАХА: Под знакон питања је опстанак Степанакрета

Foto: EPA

- Neprijatelj se nalazi na prilazu Stepanakerta. Pod znakon pitanja je opstanak prestonice. Ako želimo da Šuši ponovo bude naš, da bude sačuvan Arcah (Karabah) treba preduzeti sve napore za organizaciju čvrste odbrane Stepanakerta i drugih delova fronta - napisao je Pogosjan na fejsbuku.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je ranije da Azerbejdžan neće prekinuti borbu sve dok u potpunosti ne preuzme kontrolu nad Nagorno-Karabahu.

- Turska nije ćutala, niti će ćutati povodom okupacije azerbejdžanske teritorije. Sa oslobađanjem grada Šiša naše nade su se višestruko uvećale. Zastava borbe se neće spustiti sve do oslobađanja celog Karabaha od okupacije - rekao je turski lider na konferenciji ambasadora Turske u Ankari.

Ranije su vlasti Nagorno-Karabaha priznale da više ne kontrolišu drugi po veličini grad – Šuša.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina