PRVI POTEZ DŽOA BAJDENA: Budući predsednik SAD objavio šta će uraditi odmah po preuzimanju dužnosti

Tanjug

09. 11. 2020. u 19:52

NOVOIZABRANI američki predsednik Džo Bajden objavio je danas na svom Tviter nalogu da će odmah po preuzimanju predsedničkih dužnosti 20. januara 2021. godine njegova administracija krenuti u borbu sa korona virusom, bez gubljenja vremena.

ПРВИ ПОТЕЗ ЏОА БАЈДЕНА: Будући председник САД објавио шта ће урадити одмах по преузимању дужности

P.Milošević

- Vratićemo našu decu u bezbedne škole, našim preduzetnicima omogućiti da se razvijaju, a ekonomiji da ponovo krene dalje punom parom. Obezbedićemo i sertifikovanu vakcinu besplatno što većem broju Amerikanaca - objavio je Bajden na Tviteru.

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden danas je objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije korona virusa u njegovoj administraciji, preneo CNN.

U izveštaju se navodi da će radnom grupom zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije i bivši čelnik Agencije za hranu lijekove (FDA) Dejvid Kesler, prenela je američka TV mreža. U izveštaju se ne pominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv koronavirusa dr Entonija Faučija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)