KOMŠIJE SE POMAŽU: Francuski pacijenti ponovo u bolnicama u Nemačkoj

Tanjug

12. 11. 2020. u 16:26

NA vrhuncu prvog pandemijskog talasa u nemačkim bolnicama lečeno je više od 130 korona-pacijenata iz Francuske, a sada pacijenti iz susedne zemlje ponovno dolaze u Nemačku.

КОМШИЈЕ СЕ ПОМАЖУ: Француски пацијенти поново у болницама у Немачкој

Foto Ap

Međutim, kako navodi Dojče vele, razlozi su ovoga puta drugačiji.

Gotovo dve nedelje nakon početka novog lokdauna u Francuskoj, smirivanje epidemiološke situacije još nije na vidiku.

U severnoj i centralnoj Francuskoj bolnički kapaciteti na odeljenjima intenzivne nege su popunjeni, a kapaciteti u regionu Overnja popunjeni su 120 odsto, zbog čega se pacijenti već premeštaju u druge delove zemlje.

Ipak, u istočnim delovima Francuske očekuju da će pritisak na zdravstveni sistem u sledećim danima da poraste, a kako bi se rasteretile lokalne klinike, planira se premeštanje korona-pacijenata u susednu Nemačku.

Prvi pacijenti iz Meca već su prebačeni u bolnice u nemačkoj pokrajini Zarland.

- Aktuelna situacija u istočnoj Francuskoj ne može se porediti s onom od proletos. Ovdašnje bolnice nisu na ivici na ivici kapaciteta. Premeštanje pacijenata je čisto preventivna mera kako bi se ublažio pritisak zbog moguće navale pacijenata narednih dana- kaže Kristof Arend, predsednik Nemačko-francuske parlamentarne grupe i poslanik departmana Mozel u francuskom parlamentu.

Nemačka pokrajina Zarland komšijama je ponudila osam specijalnih mesta na klinikama za korona-pacijente, od čega su četiri već ispunjena, kaže za DW premijer Zarlanda Tobijas Hans i dodaje da je u stalnom kontaktu sa bolnicama u Zarlandu Sarskoj u kojima radi i mnogo medicinskih sestara iz Francuske.

Kako se navodi, proletos francuski pacijenti nisu bili samo prebacivani u susedni Zarland, već i u udaljene Saksoniju i Donju Saksoniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!