HILARI PONOVO NA KLJUČNOJ POZICIJI? NJen izbor imao bi veliki uticaj na Srbiju

Novosti online

13. 11. 2020. u 15:09

BAŠ kao što su pravljene projekcije ko će biti pobednik na američkim predsedničkim izborima, na isti način se vrše spekulacije ko bi sve mogao da se nađe u budućoj administraciji Bajdena.

ХИЛАРИ ПОНОВО НА КЉУЧНОЈ ПОЗИЦИЈИ? Њен избор имао би велики утицај на Србију

Foto: EPA

BAŠ kao što su pravljene projekcije ko će biti pobednik na američkim predsedničkim izborima, na isti način se vrše spekulacije ko bi sve mogao da se nađe u budućoj administraciji Bajdena.

Mnogi prognoziraju da bi nekadašnja kandidatkinja za predsednika SAD iz redova demokrata, Hilari Klinton, mogla da se nađe na mesto ambasadorke u UN. To znači da bi zastupala stavove SAD na sednicama Saveta bezbednosti UN, a samim tim i sednicama na kojima se rešava budućnost Kosova i Metohije.

Vašington post navodi da Bajdenov tim razmatra kandidaturu supruge nekadašnjeg predsednika Bila Klintona, ali odluka još uvek nije izvesna.

Bajdenov tim navodno veruje da bi Hilari Klinton, koja je od Donalda Trampa izgubila predsedničke izbore 2016. godine, mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice.

Podsetimo, Hilari Klinton bila je američki državni sekretar od 2009. do 2013. godine u vreme administracije Baraka Obame, za kog mediji spekulišu da bi mogao da bude budući američki ambasador u Britaniji.

Većina medija proglasila je za pobednika na predsedničkim izborima Bajdena. Nakon toga usledile su kritike samog Trampa, kao i njegovog pravnog tima na sistem brojanja glasova.

Njegov pravni tim je uložio više žalbi i zahteva da se u pojedinim državama glasovi koji su stizali naknadno, putem pošte, ne uzmu o ubzir.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi