FINSKI RECEPT POBEĐUJE KORONU: Virus ima manje šanse zbog jedinstvene sklonosti građana ove zemlje! (VIDEO)

Tanjug

16. 11. 2020. u 17:54

DOK se mnoge zemlje bore sa drugim talasom korona virusa, u Finskoj je broj novozaraženih na najnižem nivou u Evropi, što je potpomognuto činjenicom da je za Fince socijalno distanciranje prirodno.

ФИНСКИ РЕЦЕПТ ПОБЕЂУЈЕ КОРОНУ: Вирус има мање шансе због јединствене склоности грађана ове земље! (ВИДЕО)

Foto: EPA

Sam položaj i gustina stanovnika idu joj u korist, kao i to što mnogi Finci vole lični prostor i samoću, preneo je Rojters.

- Možda je finska zona ličnog komfora nešto veća nego u nekim drugim evropskim zemljama. Želimo da držimo ljude na metar ili više od sebe ili se osećamo neprijatno - rekao je Mika Salminen, direktor finske Uprave za javno zdravlje (THL).

U nedelju je 14-dnevni kumulativni broj slučajeva Kovid-19 u Finskoj na 100.000 stanovnika iznosio 54,2.

Evropski prosek je oko 576, a najteže pogođeni Luksemburg ima 1.302,8 slučajeva, pokazali su podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

U anketi Evrobarometra, 73 odsto finskih ispitanika izjavilo je da su mere zatvaranja tokom prvog talasa bile vrlo ili prilično jednostavne za poštovanje, uključujući 23 procenata koji smatraju da one čak poboljšavaju njihov svakodnevni život.

Mnogi Finci su uživali provodeći više vremena u prirodi ili u saunama u svojim vikendicama na jezerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)