RUSKI MIROVNJACI VRATILI SKORO 500 IZBEGLICA: Kolona od 19 autobusa iz Jerevana stigla u Stepanakret

Novosti online

17. 11. 2020. u 00:48

U GLAVNI grad Nagorno-Karabaha stiglo je još 482 stanovnika tog regiona, koji su privremeno iseljeni zbog rata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane i dodalo da su njihov bezbedan povratak osigurali ruski mirovnjaci.

РУСКИ МИРОВЊАЦИ ВРАТИЛИ СКОРО 500 ИЗБЕГЛИЦА: Колона од 19 аутобуса из Јеревана стигла у Степанакрет

Foto: EPA

- U Nagorno-Karabah su se sa teritorije Jermenije vratile 482 izbeglice. Kolona od 19 autobusa pratila je rutu Jerevan-Stepanakert, uz pratnju partola ruskog mirovnog kontingenta i vojne policije, i stigla na glavni trg glavnog grada - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je osiguravanje bezbednosti povratka izbeglica i kretanja civila preko kontakt linije radi vraćanja svojim kućama organizovano pod rukovodstvom i kontrolom Međuresornog centra za humanitarno reagovanje.

U saopštenju se ističe da su bezbednost kretanja autobusa preko kontakt linije osigurali ruski vojnici.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

Dodaje se da se od 14. novembra ukupno vratilo preko 1.200 ljudi koji su ranije napustili svoje domove.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sptunjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...