ZAOBIŠAO TURSKE ZVANIČNIKE: Pompeo u Istanbulu s patrijarhom Vartolomejom i nadbiskupom Raselom

Tanjug

17. 11. 2020. u 14:14

Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se danas sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom tokom kratkog boravka u Turskoj, koji je razbesneo turske zvaničnike i tokom kojeg nije organizovan nijedan sastanak sa nekim od njih.

ЗАОБИШАО ТУРСКЕ ЗВАНИЧНИКЕ: Помпео у Истанбулу с патријархом Вартоломејом и надбискупом Раселом

Foto AP

Pompeo, koji će tokom turneje obići sedam zemalja Evrope i Bliskog istoka, objavio je na Tviteru fotografije sa patrijarhom Vartolomejom nakon obilaska Carigradske patrijaršije.

On je dodao da je patrijarh Vartolomej, "kao (duhovni) vođa pravoslavnog sveta", ključan partner u vreme kada SAD nastavljaju da zagovaraju verske slobode širom sveta.

On je, takođe, imao sastanak i s apostolskim nuncijem u Turskoj, nadbiskupom Polom Raselom, prenosi AP.

Kako navodi, tema razgovora trebalo bi da budu verske slobode u Turskoj, što je razbesnelo Ankaru i podstaklo zvaničnike da pozovu Vašington da se fokusira na kršenja ljudskih prava u SAD.

Turska je prošle nedelje oštro kritikovala planove Pompea i poručila da bi Vašington trebalo da se "pogleda u ogledalo" i reši pitanja poput rasizma, islamofobije i zločina iz mržnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi