POSTIZBORNI ŠOK U DŽORDŽIJI: Pronađeno 2.600 neizbrojanih glasova - očekuje se da smanje Bajdenovu prednost!

Novosti onlajn

17. 11. 2020. u 21:54

ZVANIČNICI Džordžije su, kako se izveštava, predstavili paket od 2.600 dodatnih glasova koji nisu izbrojani na predsedničkim izborima 3. novembra.

ПОСТИЗБОРНИ ШОК У ЏОРЏИЈИ: Пронађено 2.600 неизбројаних гласова - очекује се да смање Бајденову предност!

Foto: Tanjug/AP

Izvešteno je da je u ruralnom okrugu Flojd otkriveno 2.600 glasačkih listića.

Kada se prebroji, očekuje se manjak predsednika Donalda Trampa u odnosu na demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, koji trenutno iznosi 14.000 glasova, navodi se u izveštaju, pozivajući se na zvaničnike. Tramp je prikupio 70 odsto glasova u ruralnom okrugu Severozapada.

Gabriel Sterling, državni zvaničnik za izbore, rekao je da se navodna greška dogodila jer zvaničnici okružnih izbora nisu učitali glasove sa memorijske kartice u skener glasačkih listića.

Navodnu grešku opisao je kao "neverovatnu" i predložio da okružni izborni direktor podnese ostavku.

Međutim, državni sekretar Džordžije, Bred Rafensperger, primetio je da su prebrojani podaci u svim ostalim državama širom države pomno pratili njihov prvobitni broj, dodaje se u izveštaju.

Najveći američki mediji proglasili su demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena pobednikom na predsedničkim izborima 2020. godine, održanim 3. novembra.

Tramp je podneo nekoliko pravnih sporova, pozivajući se na navodnu prevaru birača. Koalicija američkih saveznih i državnih agencija u zajedničkom saopštenju prošle nedelje osporila je Trampove tvrdnje, rekavši da su izbori 2020. godine bili najsigurniji u istoriji te države.

(Logično)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju