KORONA JE BILA JAČA: Nedavno su proslavili 63 godine braka, a sada su umrli - u istom danu

Milica OSTOJIĆ, Rim - specijalno za "Novosti"

18. 11. 2020. u 17:53

OLGA i Vinćenco, ona 83 on 82 godine, poreklom iz Pulje, živeli su u Milanu.

КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА: Недавно су прославили 63 године брака, а сада су умрли - у истом дану

Foto: Depositphotos

Venčali su se pre 63 godine, nedavno su proslavili godišnjicu braka. BIli su nerazdvojni sve dok ih korona virus nije rastavio u dvema bolničkim sobama. Ali i u smrti su bili nerazdvojni - otišli su zajedno, u razmaku od samo jednog sata.

U potrazi za poslom stigli davnih godina na sever Italije, stvorili porodicu. Živeli su složno, uvek nerazdvojni, radili sve zajedno. On joj je uvek u svemu pomagao, čak i u kuhinji joj je pomagao u spremanju hrane. U svemu su bili složni, kao jedna duša. Proslavili su 26. septemba 63 godine braka.

- Znali su koliko je opaka realnost korone, jer imaju više od 80 godina. Izlazio je samo Vinćenco do apoteke, ili da kupi hranu, i ipak su oboleli oboje - priča unuka koja živi u okolini Bergama. - Bilo im je lođe deseatk dana, najpre se osetio loše deka a potom baka. Uprkos visokoj temperaturi lekar ih nikada nije posetio, prepisao im je antibiotik i ne videvši ih, dao dijagnozu da je u pitanju grip. Tek 11. novembra kada je bilo evidentno da je njihovo zdravstveno stanje više nego loše stigla je ambulanta i odvezla ih zajedno u bolnicu "San Đerardo" u Monci.

Nisu bili u istoj sobi, ali je Olga, koja je bila u nešto manje teškom stanju, zatražila da zadrži jaknu svoga muža, životnog saputnika, "da ga tako oseti blizu".

Četiri dana kasnije otišao je zauvek najpre Vinćenco, a sat vremena kasnije Olga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju